31.12.15

Po stopách šelestu aneb co poslouchám #4

by , in
A máme to tu zase - Vánoce na blátě. Venku fouká, občas něco sprchne a všude se trousí nepříjemný a vlezlý chlad. Vzhledem k tomu, že žádný vánoční dárek jsem vám nedala, rozhodla jsem se to napravit alespoň teď - blíží se Silvestr a tak mě napadlo vytvořit takový malý novoroční dárek. Jak je známo, televizní podívaná v tento den za poslední léta značně prořídla, programy nejsou nijak zvlášť lákavé. Mnoho lidí, jako kupříkladu já, nemohou dočkat půlnoci a jak se lépe zabavit, nežli hudbou? Proto jsem si pro vás připravila takový malý balíček písní a skladeb, které by vás v tomhle mrzutém počasí mohly zabavit a vesele doprovodit na práh Nového roku. Snažila jsem se nabídnout rozverné žánry, ale je jasné, že ne každému sedne vše.
Dost už ale řečí, zde ode mě máte novoroční přání a již slibovaný novoroční výběr!

Všem Vám do nového roku,
přeji mnoho úspěšných kroků,
ať vyhnete se každému skandálu,
a štěstí, zdraví a lásky není pomálu!
- Lory Humble

✖      ✖      ✖      ✖      ✖      ✖      ✖      ✖      ✖      ✖

Behind The Scenes - Creep
Když se řekne Behind The Scenes, jen málokoho napadne něco jiného než zákulisí. Pokud se ale na toto spojení podíváme z hudebního hlediska, vyjde nám vám gothic-rocková skupina z Německa. Není všechno zlato, co se třpytí, ale platí to i naopak - přestože se tato kapela ve světě zatím moc neprosadila, já jsem se do jejích skladeb dočista zamilovala pro svou vyváženost, svižnost a ladnost.

29.12.15

Skleněný trůn | Vítězství nebo smrt

by , in
Originální název: Throne of Glass
Díl: 1. (v sérii Skleněný trůn)
Autor: Sarah J. Maas
Nakladatelství: CooBoo
Rok vydání: 2015, vydání originálu 2012
Žánr: fantasy, sci-fi, (lehký) román
Prostředí: Erilea
Počet stran: 392
Úryvek: k přečtení zde
Anotace: V temných a špinavých solných dolech Endovieru si doživotní trest odpykává osmnáctiletá dívka. Celaene byla od dětství trénovaná k jednomu jedinému úkolu – stát se tím nejlepším zabijákem na světě, rychlým, tichým, neodhalitelným a všehoschopným. Ale udělala chybu. Nechala se chytit. Korunní princ jí nabídne poslední šanci: Svobodu výměnou za velkou oběť. Musí ho reprezentovat v turnaji, kde se proti sobě postaví 24 šampionů, těch nejlepších vrahů a zlodějů z celé země. Bude to boj na život a na smrt. Pokud zvítězí, bude volná. Ovšem její soupeři umírají nejen při soubojích, ale i za tajemných okolností – Celaene teď o svůj život bojuje nejen s nimi, ale i s něčím tajemným a děsivým, co se skrývá v pozadí. (oficiální anotace)

Skleněný trůn - kniha, u níž trvalo newyorské spisovatelce Sarah J. Maas deset let, než se konečně dostala na světlo světa. Hned poté ale sklidila nemalý úspěch a stala se bestsellerem. Je toto označení tedy oprávněné? Na co se (ne)můžeme v knize těšit? To a mnohem více se můžete dozvědět v recenzi.
25.12.15

Jak se slaví u ostatních #3

by , in
S trochou zpoždění, ale přece jen jsem tady s přáním krásných svátků, hodně štěstí, pohody, dárků a přináším vám slibovaný závěrečný díl série "Jak se slaví u ostatních?". 
Myslíte si, že už vás o těchto Vánocích už nemůže nic překvapit? Tak to se pěkně pletete, od toho je zde totiž tato série, abych vás seznámila s šílenými zvyky a tradicemi, které považují v zahraničí za zcela normální. V čem jsme si podobní a v čem bychom si naopak nikdy nesedli do noty? Dnes se můžete těšit kupříkladu na Itálii, Austrálii a ještě mnohem víc!

22.12.15

V kině na: Star Wars: The Force Awakens

by , in
Poster (Zdroj)
Žánr: Sci-Fi/Dobrodružný/Akční/Fantasy
Vydání: USA, 2015

Hrají: Daisy Ridley, John Boyega, Adam Driver, Oscar Isaac, Harrison Ford, Carrie Fisher a další

Anotace: Lucasfilm a vizionářský režisér J.J. Abrams spojili síly, aby vás znovu přenesli do předaleké galaxie. Star Wars se vracejí na plátna kin filmem Star Wars: Síla se probouzí.
(Falcon)

Dlouho očekávané, mnoha názory opěvované a teď je to konečně tady - sedmá epizoda Star Wars: Síla se probouzí. Poněvadž se řadím mezi skalní fanoušky, nemohla jsem si tento snímek pochopitelně nechat ujít. Jak to ale nakonec dopadlo? Byla má negativní očekávání správná? Nebo se snad jedná o další vydařený kousek, který obstojně navazuje a pokračuje v již legendární sérii?
20.12.15

Vánoční ozdoby z papíru (3x)

by , in
Zdravím a vítám těch pár zbloudilých duší u nového článku. Možná se vám to už zdá otravné, ale Vánoce se blíží kvapem, a tak abych se alespoň miniaturně držela plánu a rozložení článků, i ten dnešní bude vánoční. Tentokrát se budeme věnovat třem docela jednoduchým skládačkám z papíru. Tyto ozdoby z papíru si může vyrobit takřka každý a to z materiálu, který najdete běžně doma. Každá z nich má svůj základní princip a když na něj přijdete, vážně to není žádná věda.

Jestli jste tedy zvědaví, co jsem si pro vás připravila za ozdoby, určitě neváhejte a pokračujte ve čtení!

18.12.15

Jak se slaví u ostatních? #2

by , in
Zdravím a tímto vás vítám u nového článku, tentokrát se bude jednat o druhou část série "Jak se slaví u ostatních?", ve které se můžete dozvědět, že Vánoce zdaleka nejsou jen svátky pohody a klidu, ale taktéž nespočtu šíleností, tradicí, zvyků a překvapujících faktů. Jak už jsem slíbila, dnes se můžete těšit kupříkladu na Vánoce ve Španělsku nebo v Argentině. 
Jste tedy zvědaví, jak si užívají Vánoce v dalších cizích státech? V tom případě určitě neváhejte a pokračujte ve čtení!

Zdroj podkladové obrázku
15.12.15

Chvilka korálkování #2 - Vánoční speciál

by , in
Srdečně zdravím a vítám vás u nového inspiračního článku. Tentokrát se budeme věnovat jednomu z mých koníčků - tudíž korálkování. Dnes bych vám ráda ukázala pár vánočních výrobků, které si můžete vyrobit docela jednoduše sami doma a častokrát budou vypadat mnohem lépe, originálněji a do domácnosti se vám hodí víc než ty z obchodů. Když říkám "docela jednoduše", nemyslím tím "sednu a mám hotovo". Ve skutečnosti všechna tahle droboť vyžaduje hodně trpělivost a ne o moc méně času. Když ale člověk zhruba ví, co má dělat, vážně to není nic těžkého a věřte mi - není nad lepší pocit než ten z dobře odvedené práce.
Pokud jste tedy zvědaví na pár vánočních výrobků a jeden plusový (velice jednoduchý) návod, určitě neváhejte a pokračujte ve čtení.

13.12.15

Kapesní průvodce

by , in
Zdravím pár pravidelných čtenářů a v dnešním článku vám přináším jednu z mých starších básní. Před nedávnem jste se zde mohli setkat s povídkou jménem Bezbarvý svět. Stejně jako s ní, i s touto básní jsem se účastnila téže soutěže, ale bohužel bez úspěchu. Vzhledem k tomu, že i tohle krátké dílo mi dalo drobet práce, přišlo mi škoda ho nezveřejnit alespoň tady. Báseň se jmenuje Kapesní průvodce, psala jsem ji o letních prázdninách na chalupě (byla to taková vteřinová múza, jinak básně zásadně nepíšu a psát ani neumím) a je o... no, to si už zjistěte sami.
Pokud jste zvědaví, určitě pokračujte ve čtení a já budu jedině ráda, když se se mnou podělíte o svůj názor (ať už je jakkoliv negativní - nevadí, poněvadž chybami se člověk učí a já bych se moc ráda přesunula na pokud možno nejvyšší úroveň, co jen půjde).

10.12.15

Jak se slaví u ostatních? #1

by , in
Zdravím a vítám své milé zbloudilé duše. Jak jistě nikomu neušlo, vánoční tématika se řeší všude možně i nemožně, a tak tomu ani v dnešním článku nebude jinak. Jak se slaví Vánoční svátky v naší rodné zemičce ví do jisté míry asi každý. Jak je tomu ale jinde ve světě? Co jsme si od sousedních zemí odnesli my a pochytily ony něco od nás? V čem se shodujeme a v čem bychom si naopak nikdy nesedli? Jsem si jistá, že mnoho ze zmíněných faktů budete nejspíš vědět i z dřívějška, ale určitě narazíte i na něco, co vás překvapí.
Pokud jste alespoň trochu zvědaví, co jsem si pro vás připravila v prvním díle této nové série, neváhejte a pokračujte ve čtení!

Zdroj podkladového obrázku
8.12.15

Nurarihyon no Mago | Světlo září díky temnotě

by , in
Poster (Zdroj)
Žánr: Dobrodružný/Fantasy
Vydání: Japonsko, 2010
Počet dílů: 24

Anotace: Nura Rikuo, na první pohled obyčejný kluk až na to, že je ze tří čtvrtin člověk a ze zbývající čtvrtiny youkai (démon). Žije spolu se svým dědečkem, vrchním vůdcem youkai (prvním dědicem Nurarihyonem) v domě plném duchů. Rikuo se má stát jeho nástupcem, po čemž jeho lidská část vůbec netouží. 
(zdroj: shirai.cz, upraveno)

Nurarihyon no Mago, známé též pod anglickým názvem Nura: Rise of the Yokai Clan, je poměrně neznámé fantasy anime z propojeného světa lidí a démonů. Od tohoto snímku jsem čekávala především temné fantasy, ale čeho se mi nakonec dostalo? Co může divák od Nurarihyona čekat? A jaký je můj názor?
6.12.15

V kině na: Victor Frankenstein

by , in
Zdroj
Žánr: Drama/Horor/Sci-Fi
Vydání: USA, 2015
Hrají: James McAvoy, Daniel Radcliffe, Jessica Brown Findlay, Andrew Scott, Charles Dance, Louise Brealey a další
Anotace: Oživit mrtvou hmotu a stvořit z ní živou bytost dokázali zatím jen Bůh a Viktor Frankenstein. A právě o tom druhém vypráví náš příběh odehrávající se ve století, kdy se čerstvě probuzená věda, nové technologie a tradiční víra a náboženství sbližují, aby změnily zákony, jimiž se řídí život a smrt. V časech, kdy se zdá, že nic není nemožné. Radikální vědec Dr. Viktor Frankenstein (James McAvoy) a jeho pomocník Igor (Daniel Radcliffe) mají společnou vizi o uměle stvořeném životě, který může změnit svět. Victorovi se však výsledky jejich společné práce vymknou kontrole a dokonce hrozí, že se dostanou do rukou lidem, kteří s nimi budou chtít uspokojit své mocenské choutky. Zatímco Frankenstein chce ve vynalézání pokračovat bez ohledu na možné následky, Igor si uvědomuje, k jakým hrůzným koncům mohou vést. Jedině on může nakonec zachránit Viktora zachránit před jeho před sebou samým a svět před smrtelně nebezpečným monstrózním stvořením. (csfd.cz)

Kdo by neznal slavný román Frankenstein? Ať už jste ho ale četli nebo ne, se jménem Frankenstein si spojíte nelidskou zrůdu, či geniálního vědce, jistě nikomu z vás neušlo, že v současné době v kinech vévodí nové filmové zpracování právě tohoto románu. Co od něj můžeme čekat? A jaký je můj názor?
4.12.15

Síla se probouzí... a morduje původní ságu

by , in
Zdroj
Když před nějakou dobou začal okolo sebe bulvár mávat žhavou novinkou oznamující, že George Lucas prodal vlastnická práva k Star Wars Disney, velká část fanoušků měla pochopitelně radost. Jak ale šel čas a záležitosti se vyvíjely, většina lidí začala svůj názor měnit. Osobně jsem ze současné situace nešťastná a říkám si: byl to vůbec dobrý nápad? V tomto úvahovém článku bych chtěla vyjádřit své pocit, názory a postoje k připravované sedmé epizodě, ale nejen to - bavit se budeme i o bulváru nebo komerci.
Jestli patříte mezi SW fanoušky, určitě budu ráda, když si článek přečtete a vyjádříte do komentářů i své názory. Pokud mezi ně nepatříte, stejně bych byla ráda, kdybyste ve čtení pokračovali, jelikož si myslím, že tato filmová sága rozhodně není to jediné, čeho se dané téma týká.
2.12.15

Hlavní je úhel pohledu

by , in
Opět zdravím těch pár zbloudilých duší, co se zde stavily a zároveň vás vítám u nového - tentokrát "deníčkovského" - článku. Čas letí neúprosně rychle, mám pocit, jako by to bylo včera, co jsem sepisovala souhrn měsíce října a najednou je tu konec listopadu. Ani dnes jsem ale neměla problém dát dohromady pár zajímavých událostí a mezníků - i tento měsíc byl totiž doslova napěchovaný k prasknutí a pro prosinec to zatím nevypadá o moc jinak. Což je ale dobře, protože žijeme jen jednou a plýtvat časem, kterého se nám dostalo, je dle mého skromného názoru jeden z největších hříchů, kterých se člověk může dopustit. Je to přeci dar a dárky se nezahazují.
Dost už ale řečí, pokud jste alespoň trošku zvědaví, jaký byl můj listopad, určitě neváhejte a pokračujte i dál ve čtení!
© Lory Humble 2015 | Všechna autorská práva vyhrazena. Používá technologii služby Blogger.