31.10.15

DIY: Strašidelná halloweenská dýně

by , in
Ne, že bych snad byla nějakým příznivcem lidových tradic, zvyků nebo svátků a to pak už vůbec nemohu říci o těch svátcích, jež nepocházejí z Čech, ale do naší kultury se dalo by se říci vloupaly a v některých domácnostech hluboce uhnízdily. I přes to o sobě nemohu tvrdit, že bych se řadila mezi mrzouty, které byť jen myšlenka na zapálenou svíčku nebo podzimní ozdoby přivádí do hrobu. Zkrátka a dobře, svátek Halloween, který je původně z Ameriky, nikterak neuznávám - především proto, že není náš. My máme mít Dušičky - ačkoliv ani tento svátek nemám příliš v oblibě, ale to už je jinačejší problém. To ale neznamená, že si nedopřeji taky trochu toho luxusu a jednou za několik let si domů nepořídím dýni na vydlabávání.
Inu a proč tady s tímto tématem straším? Jistě, dnes je Halloween. To ale není to nejpodstatnější. Rozhodla jsem se totiž, že když už tu dýni letos hodlám vydlabávat, že se o to podělím s vámi a přidám k tomu takový jednoduchý DIY. Je to skutečně jednoduché a vysvětlování vcelku nepotřebné, ale může posloužit například k inspiraci. Jediné, co budete potřebovat, je dýně (malá, nebo velká, šišatá, anebo kulatá - to je docela jedno), nůž, lžíci, černý fix nebo dobře kreslící tužku, šikovné ruce a čas, který můžete po necelé dvě minuty věnovat sledování mého návodu.


28.10.15

Noragami | Nechť se naše osudy propletou

by , in
Zdroj
Žánr: Akční/Fantasy/Komedie
Vydání: Japonsko, 2014
Počet dílů: 12
Anotace: Na hranici mezi touto sférou a další, žije osm milionů bohů, mrtvé duše, které bohům slouží a další rozmanití duchové, kteří pomáhají a pletou se do záležitostí lidí. Yato je malý bůh, který touží po uznání a byť i jen po jediné svatyni. Za účelem vybudování vlastní svatyně načmárá své číslo na zeď veřejných záchodků, kde píše, že lidem pomůže za výměnu 5 yenů a stává se z něj samozvaný „doručovací bůh“. Hiyori, dcera vážené rodiny, je téměř usmrcena při dopravní nehodě, jen aby zachránila Yata. To způsobí, že se její duše snadno dokáže oddělit od jejího těla. A tak společně začnou spolupracovat. Později se Yato také setká s duší mrtvého chlapce Yukina, který se stane jeho „boží zbraní“, které mohou být využívány bohy. Všichni tři společně bojují proti někomu, kdo přináší lidem různé potíže a problémy a postupem času se odhaluje skrytá minulost Yaty. (zdroj: akihabara.cz)

Noragami nepatří mezi klasiky ani vyloženě známá anime, což ovšem neznamená, že jeho kvalita nějak upadá. O co tedy půjde tentokrát? Podaří se Hiyori opět získat své staré já? Co se skrývá v Yatově minulosti? Co jsou zač tajemné Nory? A co říkám na celé anime já?

24.10.15

V kině na: Paranormal Activity: The Ghost Dimension

by , in
Zdroj
Žánr: horor
Vydání: USA, 2015
Hrají: Katie Featherston, Olivia Dudley, Maria Olsen, Aiden Lovekamp, Jessica Tyler Brown, Chloe Csengery, Brit Shaw a další
Anotace: Než se nastěhujete do nového domu, zjistěte si, kdo v něm bydlel před vámi. Pokud to neuděláte, tak se alespoň nedívejte na videozáznamy, které po sobě vaši předchůdci zanechali. Právě tyhle školácké chyby spáchal herní vývojář Ryan. Ten se s rodinou (poněkud upjatá manželka Emily a šestiletá dcera Leila) a se svým lehce neschopným mladším bratrem nastěhoval do domu, který je divákům předchozích dílů série důvěrně známý. Stejně tak znají i „strašidelné sestry" Katie a Kristi, aktérky podivných záznamů na nalezených videokazetách. To, co diváky hluboce znepokojuje, protože vědí své, začne Ryana děsit až ve chvíli, kdy holčičky na dvacet let starých záznamech začnou reagovat na to, co se v domě právě teď odehrává. Pak ještě Ryan nalezne kameru, která umí zaznamenávat paranormální jevy, a záhy mu dojde, že s ním v jeho novém domě bydlí také síly, s nimiž by se nikdo normální nikdy setkat nechtěl. Seznam obětí, které mají na svědomí, je už pořádně dlouhý, otázkou zůstává, zda na jeho konec přibude i jméno Ryana a členů jeho rodiny.

Paranormal Activity - legendární, proslulá a především jedinečná hororová sága, u níž přestanete dýchat. Co nám může nabídnout šesté pokračování? Jak slibuje i samotný plakát, konečně uvidíme... ale co? A co na celý film říkám já?
22.10.15

DIY: Paper Butterfly Origami

by , in
Po opravdu dlouhé době zdravím své milé čtenáře u tvůrčího článku. Pomalu a jistě se sice už blíží čas Vánoc, ale možná právě proto jsem se rozhodla sáhnout do trochu jiného soudku a namísto sněhových vloček, hvězd, stromků a tak dále (kterých se mimochodem během podzimu a zimy taktéž dočkáte!) a zkusit něco trochu veselejšího jaksi z teplých krajů. Zaujal mě nápad na opravdu velice jednoduchou a pěknou origami skládačku ve tvaru motýla, kterou si zvládne doma za pár minut vytvořit úplně každý!

Výroba tedy není nijak časově ale ani materiálově náročná. Jediné, co potřebujete, je čtvercový papír menšího formátu (na který může posloužit kupříkladu nějaký bloček, nebo si ho můžete jednoduše vystřihnout). Doufám, že video-návod zaujme a bude se líbit, docela jsem si s ním vyhrála. Pokud by nastaly jakékoliv problémy, případně vás napadl dotaz, na který v tomto článku neodpovídám, nebojte se zeptat. Navnadila jsem vás alespoň trochu? Pokud ano, neváhejte a pokračujte v článku!


20.10.15

Isola Rossa | Zátoka rudých skal (Sardinie)

by , in
Malebná zátoka pyšnící se doslova poetickým jménem, jež získala díky svému pohádkovému vzhledu - tudíž dle ostrůvku skal, který se při západu slunce zbarvuje do oranžových místy až rudých tónů. Ostrov Sardinie jsem ve svém dosavadním životě navštívila již dvakrát a to s odstupem čtyř let. Po oba dva zájezdy jsem pobývala ve stejné destinaci. Co vám tedy Isola Rossa může nabídnout? Jaké jsou plusy a jaké mínusy ubytování? Kam na pěknou pláž, procházku nebo vyjížďku? To a mnohem více se můžete dozvědět v dnešním článku!

17.10.15

Fullmetal Alchemist | Není možné cokoli získat, aniž byste něco obětovali

by , in
Zdroj
Žánr: Akční/Dobrodružný/ Drama/Fantasy
Vydání: Japonsko, 2003
Počet dílů: 51
Anotace: Není možné cokoli získat, aniž byste něco obětovali. Abyste něco získali, musíte dát věc stejné hodnoty. To je princip rovného obchodu v alchymii… Příběh o bratrech Elricových, Edwardu a Alphonsovi, kterým právě zemřel jediný rodič - matka. Alchymie je mocná věda a Ed s Alem se rozhodnou s její pomocí maminku oživit. Lidská transmutace je však v alchymii největší tabu. A bratry stojí porušení tohoto tabu vysokou cenu. Al ztrácí tělo a jeho duše je přichycena ke starému brnění, Ed zase ruku a nohu, které nahrazují kovové protézy. A maminka stále neožívá. Bratři se zapřisáhnou, že získají svá těla zpět. Věří, že jim k tomu pomůže legendární kámen mudrců. Ale kde ho hledat? A protože nejlepší informace má vojsko, je Ed nucen vstoupit do nenáviděné armády. Ještě bude možná třeba překročit mnohá další tabu, alchymistická i morální. A co víc - bratři nejsou jediní, kdo po kameni mudrců touží. (zdroj: shirai.cz)

Fullmetal Alchemist, nadčasová klasika, která si diváka získá od prvního dílu až do konce. Příběh plný emocí, zápletek a napětí. Jak jsem ho tedy zhodnotila já? Pokračujte ve čtení a dozvíte se!
14.10.15

Co s podzimem?

by , in
A máme to tu zase. Přikradl se k nám podzim. Co se tohoto témata týče, názory na něj by se mohly dělit na dvě základní skupiny. První z nich obsahuje lidi, jež řadí podzim mezi svá oblíbená období. Mohou z šatníku konečně vytáhnout pěkný kabát se šálou a rukavicemi, procházet se po ulicích, poslouchat šustot spadaného a všemožně barevného listí. Svět je rozzářený červenými, žlutými a oranžovými odstíny, všude je veselo. A když už se tedy zatáhne - nevadí, můžete přeci z okna sledovat déšť nebo se zachumlat do teplé deky a odpočívat. Tohle všechno zní svým způsobem jako pohádka. Ale co ta druhá skupina? To jsou lidé s naprosto opačným přístupem, mezi něž se mimochodem počítám i já sama. Podzim je pro mě pochmurná doba - venku bláto, déšť, ani teplo, ani zima. Do toho fouká vítr a všude poletuje to otravné listí. Člověk má taktéž tendenci upadat mnohem častěji do depresí a střídají se mu nálady. Inu řekněte sami, když hned po ránu vykouknete z okna a uvidíte mlhu, kdo by nebyl protivný?
Co s tím tedy udělat? Proč si kazit život kvůli takovým to hloupostem? Jak tuto pro někoho nepříjemnou dobu lépe přelouskat? To a mnohem více se dozvíte, pokud budete pokračovat ve čtení!

11.10.15

Tužka v ruce, kafe v puse

by , in
Po delší odmlce u mých rozvrzaných dveří opět zaťukala paní Múza. Poslední dobou je to stále méně a méně častěji, co mě přepadávají tvůrčí chvilky. Času je málo a když už je čas, není nálada, které bývá ještě méně. Proto je pochopitelně poměrnou vzácností mě vyjma školy nachytat shrbenou nad čistým papírem a s tužkou v ruce něco šíleně črtat. Ovšem, co je vzácné, to není nemožné, a tak čas od času se někomu přeci jen poštěstí. Pro tyto případy přicházím dnes s novým článkem s výtvarnou výplní.

Od mé už poměrně hluboké závislosti na anime se odvíjí i dnešní téma. Můj nejnovější výtvor, starý teprve necelý týden, je dívka se sluchátky v rozevlátém oblečení drobet inspirovaná právě anime. Povětšinou, pokud něco kreslím, nemám předlohu, ale tentokrát se musím přiznat, že u obou těchto obrázků jsem pár cizích děl zhlédla. Inu dost už řečí, pojďme na podstatu věci. Obrázek je kreslený černým fixem, k němuž jsem si poslední měsíc (možná dva) našla konečně zase cestu. Co je ovšem zvláštností je fakt, že jako jedna z opravdového mála mých kreseb je vybarvená. Obyčejně si totiž libuji v černobílých odstínech. Nějak jsem ale pocítila, že tentokrát to chce zkusit změnu. Výsledek se mi opravdu líbí, možná jsem mohla vylepšit levé oko a prsty pravé ruky, ale to už jsou jen drobnosti.

7.10.15

Letní chataření

by , in
Před chvílí tu bylo a už je zase pryč - léto. Je to takřka neuvěřitelné. Všechny ty letní dny plné sluníčka a žáru mi připadají tak nepředstavitelně vzdálené. Vybavit si jen mlhavou vzpomínku na to horko a příjemně studenou vodu v bazénu nebo u moře mi v těchto chladných dnech plných nepříjemného větru, ranních mlh, dešťových obchůzek a spadaného listí připadá skoro nemožné. Ale právě v těchto chvílích se hřejivé vzpomínky mohou hodit. Jak ale vzpomínat? Co třeba přes zachycené obrazy? Nejsem nijak dobrá fotografka, vlastně ani nemám nijak dobrý foťák (většina fotek je focená na mobil, v poslední době se mi pak dostal do ruky vypůjčený Nikon), ale pár pěkných záběrů se za to léto i tak nasčítalo. Většina z nich je pořízená na naší chalupě, kde jsem tyto prázdniny trávila opravdu velké procento času. 
Zajímá vás tedy, co všechno se mi dostalo do záběru? Tak neváhejte a pokračujte ve čtení!

4.10.15

Deadman Wonderland | Smrt je hlavní atrakce

by , in

Zdroj obrázku
Žánr: Akční/Drama/Fantasy/Thriller
Vydání: Japonsko, 2011
Počet dílů: 12
Anotace: Student Ganta Igarashi byl odsouzen k trestu smrti za zločin, který nespáchal a byl poslán do nejnovějšího vězení Deadman Wonderland, vybudovaného na místě Tokya, které bylo zdemolováno zemětřesením (kvůli této události Ganta jako jeden z mála přeživších také přišel o většinu vzpomínek z dětství) a sloužícího jako zábavný park, kde každý návštěvník může sledovat každodenní snahu vězňů o přežití v mnohých hrách. Ganta po čase zjišťuje, že patří do skupiny vězňů, kteří dokáží takřka neomezenými způsoby manipulovat se svou krví a kvůli této schopnosti se z donucení stává gladiátorem v brutálních soubojích turnaje Carnival Corpse, jehož anonymní diváci platí za podívanou obrovské sumy peněz. Snaží se probojovat si svou cestu k záhadnému 'muži v červeném', který je právě tím, kdo může za ono křivé obvinění hlavního hrdiny. Podaří se mu projít sérií brutálních soubojů s o dost zkušenějšími vězni, očistit své jméno a odhalit jeho identitu? (zdroj: csfd.cz)

Ani tentokrát se tvůrci neostýchali přidat značnou dávku násilí a rudé barvy. Deadman Wonderland, jedno z velice známých a uznávaných anime, plné tajemna, bitek a napětí. A jak na něj celé shlížím já?
3.10.15

Od desíti k pěti

by , in
Svět se točí... a s námi to jde od desíti k pěti. Je to vcelku paradoxní, mám pocit, jako kdybych vůbec nestíhala a přitom takřka nic nedělám. Vrátím se domů, zpracovávám věci do školy (poněvadž slečna slušňačka si zamanula, že letos bude pečlivější), pak se svalím do křesla s notebookem v klíně, na uších sluchátka a koukám na FMA. Mezi tím se smráká a jediné, na co mám náladu, je civět do blba a spát a spát a spát. Nějaká nálada na psaní blogu (jemuž bych se tak ráda věnovala), nebo dokončení Vládkyně stínů (kterou bych tak ráda konečně prosadila), se ztrácí daleko za horizontem ve večerním šeru. Snad je to jen takové upadací období, které brzy přejde. Upřímně v to doufám.
Ačkoliv jsem se před okamžikem zmiňovala o tom, že vykonávám jen malé procento věcí, které bych chtěla mít hotové a udělané, zdaleka to ovšem neznamená, že můj plán aktivit není řádně nabitý - a to v září skutečně byl. Jak tedy probíhal můj měsíc? Co význačného se stalo a co mám nového? I to se můžete dozvědět, pokud budete pokračovat ve čtení!
© Lory Humble 2015 | Všechna autorská práva vyhrazena. Používá technologii služby Blogger.