16.8.16

SEXTENSKÉ DOLOMITY: Kraj v oblacích

by , in
Dolomity, představující jeden z horských masívů Alp na severu Itálie s nejvyšší horou Marmoladou (3343 m n. m.), jsou v dnešní době bezesporu pojmem, který neslyšíte poprvé. Toto letovisko je mezi turisty velice populární a to ať už se jedná o horolezce a příznivce ferrat, nebo rodin s dětmi, které se rády procházejí po širokých cestách a užívají si vyhlídku do krajiny. Já sama jsem letos poprvé měla možnost na toto místo taktéž zavítat a to konkrétněji do Sextenských Dolomit, které z celého území zaujímají severovýchodní část.
Dnes bych vám tedy ráda podala menší report z tohoto zájezdu a seznámila vás s několika místy, které by byl přímo hřích vynechat, pokud už do tohoto letoviska jednou zavítáte.

13.8.16

Oceán barev

by , in
Jelikož přes jaro jsem na fotografování poněkud zanevřela a v zimě jsem dokonce pociťovala potřebu použít slovník, abych zjistila, co toto cizokrajné slovo vůbec znamená, rozhodla jsem se, že přes léto budu muset tyto své výkyvy řádně napravit - a kdy jindy chodit venku zatěžkaná foťákem okolo krku než o prázdninách? A protože právě v tomto období všechno hýří přímo oceánem barev, má umělecká dušička si konečně přišla na své a mohla se pořádně vyřádit.


Jak jistě víte, každý umělec - ať už je to malíř držící štětec v ústech, sochař se závislostí obdivovat ladné křivky nesmrtelných řeckých bohyň, architekt vytvářející mrakodrapy z brček od milkshakeů nebo právě fotograf - má jakous takous úchylku, která mu v hlavě coby rozdováděná múza našeptává, na co by se měl nejlépe zaměřit. Proto někdo fotí portréty, stavby, krajiny nebo zvířata. Nicméně lidé se věčně jen šklebí, krajina podobně jako stavby je obvykle osvícená z nesprávného úhlu a zvířata mi vždycky utečou. Z toho důvodu jsou mojí úchylkou květiny. Sama nevím, proč fotím právě je, snad pro jejich nestálost - ráno se probudí, rozkvetou, večer zase odkvetou a kdoví, co se s nimi stane přes noc - a fascinaci detailem. Svým způsobem mi také připomínají život. 
Vyrůst, vykvést do krásy, zvadnout a zemřít.
11.8.16

Openingy, pro které stojí za to zhlédnout celé anime

by , in
Předpokládám, že mé dnešní povyražení nejspíše nenadchne úplně každého z vás, nicméně k tomuto výlevu fanouškovské lásky a náklonnosti se chystám už pořádně dlouhou dobu a kdoví - třeba se mi tímto počinem podaří někoho, kdo tímto útvarem doposud opovrhoval jako já před lety, zaujmout. Zastávám totiž názor, že dokud něco sama nezkusím, nikdy nemůžu vědět, jestli se mi to skutečně líbí nebo ne.
Dnes jsem se rozhodla sepsat malý žebříček nejlepších anime openingů, na které jsem zatím narazila, společně s kratšími osobními projevy emocí a odůvodněním. Úvodem také ještě podotknu, že podobně jako u knih nebo filmů i s ohledem na anime dávám přednost především "fantasy a scifi" žánrům a hlavně - v dnešní době existuje neskutečně velké množství anime, tudíž tvrdit, že tohle je nejlepší výběr ze všeho, je naprosto neobjektivní, jelikož já sama jsem doposud viděla jen něco kolem čtyřiceti anime.

zdroj
8.8.16

Chvilka korálkování #5

by , in
Jak je známo, máme tu léto - všechno krásně voní a kvete. Ale co se stane, až přijde podzim a zima? Všechny květiny odkvetou, zapadají sněhem a nám nezbude než si přičichnout k vonným tyčinkám nebo osvěžovačům vzduchu. A právě proto, abyste si mohli uchovat letní atmosféru i za chladných zimních večerů, jsem tu s dnešním článkem, ve kterém bych vám ráda dokázala, že nejedno řešení tohoto problému existuje - a není to žádná velká věda.
Jsem totiž člověk kreativní, a přestože v létě je spousta času, paradoxně jsem spíše ve skluzu, a tak se ani věnovat korálkování nestíhám tak často, jak bych chtěla. Nicméně i přesto si dokážu ve svém nabitém programu najít volné místečko a tehdy vznikají výrobky, jako je třeba zrovna tento.

5.8.16

SKILLET - Unleashed | Album utržené ze řetězu

by , in
Unleashed je v pořadí již deváté album americké křesťanské skupiny Skillet, jež se na hudební scéně prezentuje už od roku 1996. Skupina získala za svou hudbu - nejčastěji označovanou jako hard a christian-rock, nicméně můžete se v souvislosti s nimi setkat taktéž s industrial-rockem nebo nu-metalem - několik cen Grammy. Unleashed je po tři roky očekávané nové album, které, jak už sám název vypovídá (unleashed = rozpoutaný), se utrhlo od stanovených norem a jako divoké zvíře útočí na stále více a více posluchačů.

zdroj: christbuzz.files.wordpress.com
4.8.16

Žiju pro život

by , in
Slunce svítí, voní kvítí a... a najednou je půlka prázdnin neodvratně v čudu. Abyste si ale nemysleli, nestrávila jsem ji přilepená obličejem k monitoru (čestně, jak už jste si za tu dobu dozajista všimli, tři týdny jsem na počítač ani nehrábla) a dokonce jsem ani nepobíhala po dálnici v honbě za pokémony jako mnozí jiní. Ba ne, můj červenec byl ještě o poznání chaotičtější a plný relaxu, ledních medvědů, ztracených hrobů, ukulele a mangového sorbetu a spousty dalšího zároveň.
Co všechno se mi tedy za uplynulý měsíc (ne)povedlo? Kam jsem vyrazila a co nového jsem si pořídila?
© Lory Humble 2015 | Všechna autorská práva vyhrazena. Používá technologii služby Blogger.